FAQ – Preguntes Freqüents


FAQ – Preguntes més freqüents

Com em puc inscriure al projecte?

Les inscripcions començaran el dia 10 de setembre i finalitzaran al 21 de setembre del 2018. Les places són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció. Per inscriure’t cal que segueixis tres passos.

1r:  t’has d’inscriure al curs de formació obligatòria avalat per la UdG.

2n: Has de realitzar el pagament de la formació a la UdG.

3r: Després d’haver completat amb èxit els dos primers passos, rebràs el formulari de participació al projecte. Una vegada l’hagis omplert ja estaràs 100% inscrit.

Fins que no hagis completat els 3 passos no estaràs inscrit.

A quin formiguer aniré?

Primer de tot prioritzem agrupacions d’escoles properes geogràficament per establir-hi un vincle. Aquesta agrupació ens la podeu donar feta vosaltres o sinó teniu cap preferència, amb les escoles que queden sense grup s’ajunten tenint en compte l’aspecte anterior.

 

Que faig si estic de baixa o tinc algun altre inconvenient per seguir participant en el projecte de formigues cooperatives?

Primer de tot ho has de notificar els teus companys/es de formiguer i després el coordinador/a de referència. Sempre en el moment de saber les causes de la teva absència i no esperar massa temps ja que pot fer anar malament els altres grups del teu formiguer.

 

Com puc contactar amb els coordinadors del projecte?

Cada coordinador del projecte disposa d’un correu electrònic:

 

  • Cristina Guijosa: cristina@formiguescooperatives.cat
  • Pere Casals: pere@formiguescooperatives.cat
  • Antònia: antonia@formiguescooperatives.cat
  • Aleix Vila: aleix@formiguescooperatives.cat

 

 

On es fa la formació?

Aquest any la formació té dues jornades. La primera es realitzarà el dissabte 17 de novembre de 9.30 a 19.30 a Barcelona i la segona el dissabte 18 de Maig de 9.30 a 18.00 a Girona.

 

Com rebré el certificat de participació a la formació?

Per a poder rebre el certificat de la formació has d’assistir al 80% de la formació i a més a més realitzar una tasca que es detallarà el dia de la formació. Si ets usuari xtec el teu certificat estarà dins les meves activitats.

 

Quines modalitats hi ha de participació a formigues?

Pots participar al projecte de Formigues Cooperatives de dues maneres diferents:

 

  • Modalitat 1: Formigues obreres(novells): Està destinat a grups d’alumnes que tenen alguna experiència en jocs cooperatius, o bé són grups força cohesionats. Les escoles que participen en aquesta modalitat estan dins d’un formiguer format per 3 o 4 centres. La participació al projecte consisteix en realitzar durant el primer trimestre una seqüència didàctica de reptes físics cooperatius. Al segon trimestre hi ha una fase d’invenció de reptes cooperatius i aquests reptes inventats els comparteixen amb els altres centres del seu formiguer a través de l’espai privat. Finalment es valoren els reptes que han compartit les altres escoles.

 

  • Modalitat 2: Formigues reines (avançats): Està destinat per grups que ja tenen experiència en seqüències didàctiques en metodologia cooperativa. La participació al projecte consisteix en realitzar durant el primer trimestre una seqüència didàctica de reptes físics cooperatius, però a cada repte físic cooperatiu hi ha 3 nivells de dificultat de superació. Posteriorment, cada grup,  inventa 2 reptes amb nivells per a compartir amb les altres escoles del seu formiguer i 2 reptes molt senzills que graven en vídeo pel banc de recursos ous de larva i els penjen. La seqüència didàctica finalitza amb un Scaperoom facilitat per l’organització.

 

  • Ous de larva (iniciació): No és una modalitat de participació. Està destinat a grups que s’inicien en l’aprenentatge cooperatiu. L’apartat ous de larva és un banc de recursos que podeu utilitzar amb grups d’alumnes que encara no estan preparats per a participar a formigues cooperatives però que els volem iniciar a l’aprenentatge cooperatiu. Trobarem un apartat de jocs cooperatius i reptes en format vídeo (aportats per les formigues reines). Per a poder accedir a aquests recursos cal que estiguis inscrit en una de les dues modalitats de participació al projecte (Formigues obreres o Formigues reines). Per exemple: Participes amb els alumnes de 6è a formigues obreres i vols utilitzar els recursos dels ous de larva pels alumnes de 3r.
Què puc fer quan tinc problemes de coordinació amb els mestres del meu formiguer?

Doncs primer de tot has de contactar amb el teu coordinador/a referent i notificar-li. I nosaltres ens posarem en contacte amb el formiguer i sinó es pot resoldre t’assignarem un altre formiguer. Sempre hi quan ens ho notifiqueu amb antelació i no al final del projecte.

Necessito un justificant de pagament, com el demano?

Si necessites un justificant de pagament cal que et posis en contacte amb la secretaria de l’ICE de la UdG a través d’aquest correu electrònic: ice@udg.edu

Com he de fer el pagament del curs de formació?

Per a realitzar el pagament has de fer una transferència a ES77 0049 1807 31 2910663141 del BANC SANTANDER. Hi has de fer constar el nom i cognoms de la persona que participa a l’activitat i a concepte: Formigues Cooperatives.