Formigues Larves

Fomigues Larves

Formigues Obreres

Formigues Obreres

Formigues Reines

Formigues Reines

Pots participar al projecte de Formigues Cooperatives de dues maneres diferents:

 

  • Modalitat 1: Formigues obreres (novells): Està destinat a grups d’alumnes que tenen alguna experiència en jocs cooperatius, o bé són grups força cohesionats. Les escoles que participen en aquesta modalitat estan dins d’un formiguer format per 3 o 4 centres. La participació al projecte consisteix en realitzar durant el primer trimestre una seqüència didàctica de reptes físics cooperatius. Al segon trimestre hi ha una fase d’invenció de reptes cooperatius i aquests reptes inventats els comparteixen amb els altres centres del seu formiguer a través de l’espai privat. Finalment es valoren els reptes que han compartit les altres escoles.

 

  • Modalitat 2: Formigues reines (avançats): Està destinat a grups que ja tenen experiència en  seqüències didàctiques en metodologia cooperativa. La participació al projecte consisteix en realitzar durant el primer trimestre una seqüència didàctica de reptes físics cooperatius. En aquesta modalitat a cada repte físic cooperatiu hi ha 3 nivells de dificultat de superació. Posteriorment, cada grup, haurà de gravar en vídeo 2 reptes pel banc de recursos ous de larva i enviar-los per penjar al web. La seqüència didàctica finalitza amb un Escape Room facilitat per l’organització.

 

  • Ous de larva (iniciació): No és una modalitat de participació. Està destinat a grups que s’inicien en l’aprenentatge cooperatiu. L’apartat ous de larva és un banc de recursos que podeu utilitzar amb grups d’alumnes que encara no estan preparats per a participar a formigues cooperatives però que els volem iniciar a l’aprenentatge cooperatiu. Trobarem un apartat de jocs cooperatius i reptes en format vídeo (aportats per les formigues reines). Per a poder accedir a aquests recursos cal que estiguis inscrit en una de les dues modalitats de participació al projecte (Formigues obreres o Formigues reines). Per exemple: Participes amb els alumnes de 6è a formigues obreres i vols utilitzar els recursos dels ous de larva pels alumnes de 3r.