Reptes Cooperatius

Un projecte de Formigues Cooperatives

Formigues Obreres

Formigues Obreres

Formigues Reines

Formigues Reines

Preguntes Freqüents

Com em puc inscriure al projecte?

 Les inscripcions comencen els primers dies de setembre i finalitzen al cap d’una setmana, aproximadament.

Les places són limitades i s’assignaran per ordre d’inscripció.

Per inscriure’t cal que segueixis tres passos:

1r – T’has d’inscriure, obligatòriament,  al curs de formació avalat per la UdG.

2n- Has de realitzar el pagament de la formació a la UdG.

3r- Després d’haver completat amb éxit els dos primers passos rebràs el formulari de participació al projecte i a la pàgina web. Una vegada l’hagis emplenat ja estaràs 100% inscrit/a.

Recorda: Fins que no hagis completat els 3 passos NO estaràs inscrit.

 

A quin formiguer aniré?

En primer lloc prioritzem agrupacions d’escoles, properes geogràficament, per establir-hi un vincle. Aquesta agrupació ens la podeu donar feta vosaltres (participació d’anys anteriors, coneixença entre vosaltres,…) quan ompliu el formulari d’inscripció. I, si no teniu cap preferència… us ajuntarem amb d’altres escoles que quedin sense grup.

 

 

Què faig si estic de baixa o tinc algun altre inconvenient per seguir participant en el projecte de formigues cooperatives?

En primer lloc cal notificar-ho als teus companys/es de formiguer i tot seguit al coordinador o coordinadora de referència.

És molt important que ho facis tan bon punt siguis coneixedor/a del motiu de la teva absència i NO esperar massa temps. Els grups del teu formiguer possiblement s’hauran de reestructurar.

 

 

Com puc contactar amb els coordinadors del projecte?

Cada coordinador del projecte disposa d’un correu electrònic:

 

  • Cristina Guijosa: cristina@formiguescooperatives.cat
  • Pere Casals: pere@formiguescooperatives.cat
  • Antònia: antonia@formiguescooperatives.cat
  • Aleix Vila: aleix@formiguescooperatives.cat

 

 

On es fa la formació?

Normalment la formació consta de dues jornades. Una cap a l’octubre i la segona al segon trimestre.Valorem el fet de fer-les en diferents poblacions d’arreu de Catalunya. A l’hora de fer la inscripció acostumem a informar, al menys, del lloc de la primera jornada.

 

 

Com rebré el certificat de participació a la formació?

Per poder rebre el certificat de la formació cal haver assistit al 80% del global de la formació (sigui d’una o dues jornades)  i haver realitzat una petita tasca que es detalla el primer dia de la formació.

Si ets usuari XTEC, el certificat està dins de  les meves activitats.

 

Quines modalitats hi ha de participació a formigues?

Pots participar al projecte de Formigues Cooperatives de dues maneres diferents:

 

  • Modalitat 1: Formigues obreres (novells): Està destinat a grups d’alumnes que tenen alguna experiència en jocs cooperatius, o bé són grups força cohesionats. Les escoles que participen en aquesta modalitat estan dins d’un formiguer format per 3 o 4 centres. La participació al projecte consisteix en realitzar durant el primer trimestre una seqüència didàctica de reptes físics cooperatius. Al segon trimestre hi ha una fase d’invenció de reptes cooperatius i aquests reptes inventats els comparteixen amb els altres centres del seu formiguer a través de l’espai privat. Finalment es valoren els reptes que han compartit les altres escoles.

 

  • Modalitat 2: Formigues reines (avançats): Està destinat a grups que ja tenen experiència en  seqüències didàctiques en metodologia cooperativa. La participació al projecte consisteix en realitzar durant el primer trimestre una seqüència didàctica de reptes físics cooperatius. En aquesta modalitat a cada repte físic cooperatiu hi ha 3 nivells de dificultat de superació. Posteriorment, cada grup, haurà de gravar en vídeo 2 reptes pel banc de recursos ous de larva i enviar-los per penjar al web. La seqüència didàctica finalitza amb un Escape Room facilitat per l’organització.

 

  • Ous de larva (iniciació): No és una modalitat de participació. Està destinat a grups que s’inicien en l’aprenentatge cooperatiu. L’apartat ous de larva és un banc de recursos que podeu utilitzar amb grups d’alumnes que encara no estan preparats per a participar a formigues cooperatives però que els volem iniciar a l’aprenentatge cooperatiu. Trobarem un apartat de jocs cooperatius i reptes en format vídeo (aportats per les formigues reines). Per a poder accedir a aquests recursos cal que estiguis inscrit en una de les dues modalitats de participació al projecte (Formigues obreres o Formigues reines). Per exemple: Participes amb els alumnes de 6è a formigues obreres i vols utilitzar els recursos dels ous de larva pels alumnes de 3r.

Què puc fer quan tinc problemes de coordinació amb els mestres del meu formiguer?

Doncs primer de tot has de contactar amb el teu coordinador/a referent i notificar-li. I nosaltres ens posarem en contacte amb el formiguer i sinó es pot resoldre t’assignarem un altre formiguer. Sempre hi quan ens ho notifiqueu amb antelació i no al final del projecte.

Necessito un justificant de pagament, com el demano?

Si necessites un justificant de pagament cal que et posis en contacte amb la secretaria de l’ICE de la UdG a través d’aquest correu electrònic: ice@udg.edu

Com he de fer el pagament del curs de formació?

Per a realitzar el pagament has de fer una transferència a ES77 0049 1807 31 2910663141 del BANC SANTANDER. Hi has de fer constar el nom i cognoms de la persona que participa a l’activitat i a concepte: Formigues Cooperatives.